دبیر مهرواره محله همدل خبر داد:

حجت‌الاسلام غلامی با ارائه آماری از آغاز طرح مهرواره محله همدل تا به امروز گفت: از آغاز طرح تاکنون ۱۲هزار و ۳۲۱ مساله از سوی ۹ هزار و ۳۶۳ محله در سراسر کشور در سایت محله همدل ثبت شده است، باتوجه به فراوانی مسائل که در ۱۴کلان مساله خلاصه می‌شود بیشترین آمارها به ترتیب مربوط به حوزه اقتصادی، اجتماعی، مذهبی و خانواده بوده است، مسائل حقوقی و رسانه نیز در این بخش کمترین آمار ثبتی را دارند.

حجت الاسلام رضا غلامی دبیر مهرواره محله همدل

به گزارش دبیرخانه مهرواره محله همدل؛ حجت‌الاسلام رضا غلامی _دبیر مهرواره محله همدل_ صبح امروز در نشست خبری این مهرواره ضمن تبریک ایام میلاد کریم اهل‌بیت امام حسن مجتبی(علیه السلام) به توضیح اهداف این مهرواره پرداخت و گفت: در برپایی این مهرواره چندین مساله مدنظر بود، ابتدا اینکه کرونا فضایی را در کشور ایجاد کرد که به دنبال آن مشکلات بسیاری اعم از معیشتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دامن مردم را در برگرفت.

وی ادامه داد: از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب در ابتدا سال جدید در بیانات نوروزی‌شان اشاره داشتند که مشکلات کشور برای گره‌گشایی، نیازمند همکاری و همراهی مردم است؛ همچنین بسیاری از خرده اتفاقات در جریان زندگی اجتماعی مردم در حال رخ دادن است که چنانچه با دست مردم حل شود نشاط و امید را نیز با خود به همراه خواهد داشت.

دبیر مهرواره محله همدل تاکید کرد: چنانچه مشکلات توسط مردم شریف ما شناسایی و حل شود نقشه دشمن برای کشور از بین خواهد رفت، به دنبال مسائلی که در شکل‌گیری این مهرواره تاثیر داشت می‌توان ماه رمضان را هم مؤثر دانست، در سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا ما ماه رمضان متفاوتی را پشت سر گذاشتیم و با رهنمود رهبر انقلاب مبنی بر طرح مواسات و کمک مؤمنانه شکل جدیدی از ماه رمضان را پشت سر گذاشتیم.

حجت‌الاسلام غلامی یادآور شد: مجموعه عوامل ذکر شده یعنی رهنمود رهبر معظم انقلاب برای حل مشکلات توسط مردم، ماه رمضان و تقویت روحیه شادی و نشاط در جامعه باعث شد بنیاد هدایت طرح «مهرواره محله همدل» را برنامه‌ریزی کند تا از این طریق مشکلات محله‌ها در سراسر کشور به خوبی شناسایی و به دست خود مردم حل شود.

اولین نشست خبری مهرواره محله همدل

نحوه شرکت در طرح مهرواره محله همدل

وی افزود: براساس ایده مرکزی این مهرواره هریک از مردم عزیز ایران برپایه فرهنگ دیرین خود که همواره بر نوع‌دوستی تاکید دارد می‌توانند مشکلات محله خود را شناسایی و برنامه خود را برای حل آن ارائه کنند، برای این کار نیز داوطلبان این طرح می‌توانند عدد ۱ را به ۵۰۰۰۱۷۵ ارسال کنند تا لینک سایت برای آنها ارسال شود، در این مسیر ثبت مشکل و ارائه راه‌حل چنانچه مشکل یا ابهامی وجود داشت مرکز تماس مهرواره مشاوره‌های لازم را خواهد داشت.

دبیر مهرواره محله همدل بیان کرد: در سال گذشته ماه مبارک رمضان بیشتر تمرکز مردم بر روی مسائل معیشتی بود، این در حالی است که ما در محله‌های مختلف علاوه بر مسائل معیشتی مشکلاتی از قبیل عدم امکان ادامه تحصیل، جهیزیه، ازدواج، اعتیاد، مشکلات زیرساختی محله‌ها و…. را هم داریم که باید مورد توجه قرار بگیرد.

نمودار رتبه بندی تعداد ثبت مسائل

ثبت ۱۲هزار و ۳۲۱ مساله از آغاز طرح

حجت‌الاسلام غلامی با ارائه آماری از آغاز مهرواره تا به امروز تصریح کرد: از آغاز طرح تاکنون ۱۲هزار و ۳۲۱ مساله از سوی ۹ هزار و ۳۶۳ محله در سراسر کشور در سایت محله همدل ثبت شده است، باتوجه به فراوانی مسائل که در ۱۴کلان مساله خلاصه می‌شود بیشترین آمارها به ترتیب مربوط به حوزه اقتصادی، اجتماعی، مذهبی و خانواده بوده است، مسائل حقوقی و رسانه نیز در این بخش کمترین آمار ثبتی را دارند.

وی ادامه داد: از میان استان‌های شرکت‌کننده در این طرح، استان فارس با ثبت ۱۰۵۱ مسئله به‌عنوان به اولین استان، استان اصفهان با ثبت ۱۰۳۵ مسئله به‌عنوان استان دوم و استان کرمان با ثبت ۱۰۱۲ مسئله، رتبه سوم را دارند، همچنین استان البرز با ۳۴ مسئله ثبت‌شده و استان‌های بوشهر و قم به ترتیب با ۶۲ و ۳۷ مسئله، کمترین درصد مشارکت را در این طرح داشته‌اند.

نمودار ثبت مسئله استانها به ترتیب تعداد ثبت مسئله

دبیر مهرواره محله همدل در مورد اقدامات عملیاتی این مهرواره نیز خاطرنشان کرد: در گام اول اطلاع‌رسانی، تبلیغ و ثبت مسائل را از دو روز مانده به ماه رمضان در پیش گرفتیم که متقاضیان می‌توانند تا ۲۰خرداد به سایت «www.ham-del.ir» مراجعه کنند، در گام بعدی از ۲۰خردادماه وارد فاز ثبت راه‌حل مشکلات و پیگیری آن خواهیم شد، در بخش شهرستانی نیز پس از انتخابات و از ۳ تا ۷تیرماه این مرحله آغاز خواهد و سپس برترین‌ها وارد مرحله استانی و در نهایت در مرحله ملی به رقابت خواهد پرداخت.

رقابت در سه مرحله شهرستانی، استانی و ملی

حجت‌الاسلام غلامی در مودر کمیته داوران در شهرستان‌ها نیز گفت: برای ارزیابی در این مرحله نماینده امام جمعه، سپاه پاسداران و سازمان تبلیغات اسلامی استان به همراه فعالان فرهنگی و اجتماعی هر منطقه به بررسی مسائل ثبت شده و راه‌کارها خواهند پرداخت و سپس کمیته انتخاب سه برابر ظرفیت را انتخاب می‌کند.

وی افزود: پس از مرحله ارزیابی و انتخاب هیات داوران متشکل از نهادها، موسسات، سازمان‌ها و فعالان فرهنگی به هریک از مسائل ثبت شده و راه‌کارها امتیاز خواهند داد که سقف امتیازدهی هیات داوران ۷۰خواهد بود و ۳۰امتیاز باقیمانده با تبلیغات خود افراد یا گروه‌های برگزیده از سوی مردم اخذ می‌شود. در این مرحله افراد یا گروه‌هایی که بیشترین امتیاز را کسب کنند به مرحله ملی راه پیدا می‌کنند.

دبیر مهرواره محله همدل یادآور شد: در بخش ملی هیأت داوران تا سقف ۵۰امتیاز را به افراد یا گروه‌ها خواهد داد و ۵۰ امتیاز باقیمانده براساس الگوهای استانی اخذ خواهد شد، در نهایت ۶۲ فرد یا گروه به مرحله پایانی خواهند رفت و نهایتا ۳برگزیده را خواهیم داشت که جایزه هر رتبه ۲۰۰میلیون تومان خواهد بود. البته در مراحل شهرستانی و استانی نیز از سوی دبیرخانه مهرواره و برخی از نهادهای شهرستانی و استانی، برگزیدگان تجلیل خواهند شد.

حجت‌الاسلام حسن بابانژاد مسئول مرکز توانمندسازی بنیاد هدایت

پشتیبانی بنیاد هدایت از مردم در طرح مهرواره محله همدل

در ادامه این نشست خبری حجت‌الاسلام حسن بابانژاد مسئول مرکز توانمندسازی بنیاد هدایت با اشاره به اینکه در برپایی این مهرواره دو اتفاق مدنظر است، گفت: مشکل و حل کردن آن دو محور مدنظر است، در این میان مردم نقش اصلی را خواهند داشت و ما نیز به پشتیبانی از مردم خواهیم پرداخت.

وی ادامه داد: تا به امروز مرکز تلفنی این مهرواره به شماره تماس ۰۲۵۹۱۰۰۹۶۵۰ تمام ابهامات و پرسش‌های مردمی را پاسخگو بوده است، زیرا گاهی نوع طرح و چگونگی ثبت و ارائه راه‌کار برای مردم مورد ابهام است، از آغز طرح پاسخگویی شروع شده و تا ۱۰روز دیگر هم براساس پیش‌بینی‌ها ادامه خواهد داشت.

حجت‌الاسلام بابانژاد ابراز کرد: ایده مرکزی این است که مردم در محله خود مشکلات را پیدا کنند و به سمت حل آن حرکت کنند و در این مسیر هرجایی که مردم با مشکل روبرو شدند که قابل حل نبود، ما از ظرفیت حاکمیتی خود استفاده کنیم تا در روند کار مردم خللی ایجاد نشود؛ البته در مواردی مشکل از سوی مردم شناسایی می‌شود اما نوع گره‌گشایی را نمی‌دانند، در این شرایط هم ما پای به میدان خواهیم گذاشت تا از ظرفیت‌هایی که داریم با مشاوره‌های عملیاتی که می‌توانیم بدهیم مشکل مردم را حل کنیم. برای نمونه ممکن است مشکل اشتغال را مطرح کنند و راهی برای حل آن نباشد و ما از طریق بنگاه‌های اشتغال‌زایی که در ارتباط هستیم مشکل را حل کنیم.

حجت الاسلام مصطفی اسماعیلی مدیر مرکز رسانه و گفتمان سازی بنیاد هدایت به همراه حجت الاسلام حسین فلاح مراد مسؤل روابط عمومی بنیاد هدایت

در دیگر رسانه ها:

خبرگزاری فارس

خبرگزاری حوزه

خبرگزاری شبستان

خبرگزاری مهر