خانم بیات بانویی است که اقدام به احیای اراضی کرده است و اکنون بیش از ۲۰ نوع محصول از این زمین ها برداشت می‌کند که سود حاصل از اینکار را صرف امور ایتام می شود.

به گزارش دبیرخانه مهرواره محله همدل، سمیه بیات بانویی از اهالی شهرستان شازند استان مرکزی و فارغ التحصیل رشته محیط زیست از دانشگاه جواهر هند است.
او بعد از اتمام تحصیلاتش در هند و بازگشت به ایران، به واسطه آموزش‌های دوران تحصیلی و همچنین به دلیل علاقه شخصی خود، زمینی را خریداری می‌نماید که درآن به کشت محصولات مختلف بپردازد.

زمینی که بالای ۲۰سال در آن کشت انجام نشده بود و به گفته کشاورزان بومی، کشت در آن غیرممکن بود اما او با بهره گیری از تجربیات خود و گذراندن دوره های کشاورزی، با همراهی خانواده خود اقدام به راه اندازی این زمین کرد؛ زمینی که اکنون بیش از ۲۰محصول از آن برداشت می‌شود.
محصولاتی همچون خیار، گوجه، لبو، چغندر، سیر، پیاز سیب زمینی، کدو ،بادمجان، فلفل، لوبیا سبزو سبزیجات و چند محصول خاص در این مزرعه کشت می‌شود.
حالا حدود ۵ سال است که از محصولات این زمین استفاده می‌شود و به گفته خانم بیات هر سال تجربیات وی نسبت به سال‌های قبل افزایش می‌یابد و میزان محصولات و بازدهی زمین بیشتر و بهتر می‌شود.


او طرح آزمایشی خود را روی زمین خود و با روش کشاورزی ارگانیک و حذف استفاده از کودهای شیمیایی انجام داد و به دلیل موفقیت آمیز بودن کارش، بسیاری از کشاورزان محلی که در ابتدا به دلیل خانم بودن او اعتمادی به نتیجه گیری از کارش نداشتند، حالا به او اعتماد کرده و از او مشاوره رایگان دریافت می‌کنند.
سمیه بیات ایده تنوع در کشت محصولات را ارائه داد تا محصولی خاص برای سال های متوالی در یک زمین کشت نشود؛ به عقیده او زمین باید تنوع محصول را تجربه نماید و حالا خیلی از کشاورزان این منطقه، تنوع در کشت محصولات خود بوجود آورده و استفاده از کودهای شیمیایی را بسیار کم کرده‌اند.
محصولات این مزرعه از کیفیت بالایی برخوردار است تا جایی که همه آن ها پیش فروش می‌شوند و به نسبت خود درآمد خوبی داشته، نکته مهم اینجاست که تمام سود حاصل از فروش محصولات مزرعه خانوادگی حنا، برای خانواده های ایتام در نظر گرفته شده است.

برگرداندن دو فرد درگیر اعتیاد به زندگی
خانم بیات که برگزیده مرحله شهرستانی مهرواره محله همدل نیز هست، می‌گوید: خداروشکر من به شغل های دیگری مشغولم هم استاد دانشگاه و هم مترجم بین المللی هستم وخانواده هم مشکل درآمدی ندارند و از مشاغل خودمان تامین می‌شویم و اصلا به عنوان منبع درآمد به این مزرعه نگاه نمی‌‌کنیم و از همان ابتدا به همین منظور مزرعه را راه اندازی کردیم تا کمکی ناچیز به خانواده ایتام کرده باشیم.
این استاد دانشگاه همچنین به ترک اعتیاد دو نفر که درگیر اعتیاد بودند کمک کرد و حالا همین دو نفر در کارهای مزرعه مشغول فعالیت هستند.