خانم اکبری که خود از عارضه‌ای جسمی رنج می‌برد با همت و پشتکار توانست برای بیش از ۵۰ معلول جسمی شغل ایجاد کند.
به گزارش دبیرخانه مهرواره محله همدل، خانم ویدا اکبری یکی از منتخبین مرحله شهرستانی مهرواره محله همدل است؛ او بانوانی جهادگر از خطه کرمانشاه و شهرستان صحنه، در روستای جیحون آباد است که موفق شده زمینه اشتغال برای بیش از ۵۰ معلول را فراهم بیاورد.
وی که خودش نیز از عارضه‌ای جسمی رنج می‌برد اما تمام هم و غمش بیکاری معلولان در منطقه است، بر این اساس توانسته با راه اندازی صندوق قرض الحسنه برای تعدادی از معلولان در منطقه وام خود اشتغالی فراهم سازد.


به گزارش دبیرخانه مهرواره ویدا اکبری هدف از انجام این امور خیر را کمک به هم‌نوعان خود عنوان کرد؛ وی صندوق‌هایی را به منظور حمایت از معلولان تشکیل داده است تا معلولان از خدمات صندوق استفاده کنند و روی پای خودشان بایستند و اشتغال خانگی کوچکی تشکیل دهند.
این بانوی جهادگر صندوق حمایتی خود را از طریق مؤسسه‌ای زیر نظر بهزیستی ایجاد کرده و خود به عنوان تسهیل گر کار را برای معلولان رونق داده و در سومین سال متوالی وام‌های داخلی از طریق مؤسسه و بانک برای نیازمندان فاقد ضامن فراهم کرده است.
وی متولد سال ۵۵ و دارای تحصیلات حوزوی و لیسانس الهیات است؛ با حمایت خانواه و تلاش خود به عنوان عضو جامعه معلولین در اشتغال خانگی جامعه هدف موفق بوده و خود نیز باغچه کوچکی را در تولید سبزی کاری به راه انداخته است.


خانم اکبری برای روزهای آینده و در این شرایط کرونایی نیز برنامه‌های ویژه‌ای دارد و در تلاش است با معرفی خیرین، زمینه اشتغال معلولان را افزایش دهد، به ویژه معلولانی که دارای تحصیلات فوق ‌دیپلم به بالا هستند اما امکانات لازم را برای اشتغال ندارند.
وی معتقد است سهمیه‌ای که دولت برای معلولان قرارداده بسیار کم است و از این رو در قالب گروه‌های ۱۸ تا ۲۵ نفره از معلولان درصد ایجاد اشتغال است، وی در زمینه تولید مستند از زندگی این معلولان نیز تلاش‌های خوبی داشته و امروز موفقیت‌های زیادی از معلولان در دامداری و گاوداری و باغچه های خانگی و آرایشگری و فروش لبنیات و خیاطی و جوراب بافی به تصویر کشانده است.
این منتخب مرحله شهرستانی مهرواره محله همدل مهم‌ترین دغدغه معلولان را فقدان فضای مناسب برای ایجاد اشتغال می‌داند به خصوص معلولانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند اما برای مشاغلی چون وکالت و مهندسی، هنوز امکانات لازم را ندارند و کرایه‌های سنگین در ایجاد اشتغال به خصوص برای مردان، موانع جدی را در جهت بروز توانمندی‌ها ایجاد کرده است.
وی همراهی خانواده معلولان را عنصری مهم در پیشبرد اهداف و اشتغال می‌داند و بر این باور است که برخی از خانواده‌هایی که حمایت‌های لازم را اتخاذ کرده‌اند موفقیت‌های بیشتری در کارآفرینی به وجود آمده است.
خانم اکبری یکی از برنامه‌های مهم خود را ازدواج معلولان می‌داند و در این سه سال نیز ۴ خانواده با ازدواج معلولان تشکیل داده است که دو نفر با معلول و دو نفر نیز با فرد سالمی ازدواج کرده‌اند.
وی ناامیدی از معلولیت را یک آسیب جدی در مسیر موفقیت برشمرد و عنوان کرد: معلولیت به معنای نتوانستن نیست، به شرط اینکه مسئولان کوتاهی نکنند و راه‌ها را بگشایند و توانایی‌ها و استعدادهای معلولان را بشناسند و باور کنند.