حجت الاسلام شهبازی روحانی دغدغهمندی که در ترک اعتیاد افراد زیادی نقش داشته و از ابزارهای مختلفی در راستای تشویق معتادین به ترک اعتیاد بهره گرفته است تلاش های ارزنده او در هشت سال اخیر موجب ترک اعتیاد ۴۰ نفر شده است.
به گزارش دبیرخانه مهرواره محله همدل، حجت الاسلام موسی شهبازی از اهالی شهرستان آوج استان قزوین است که به عنوان روحانی در یکی از روستاهای این شهرستان مستقر است؛ اعتیاد یکی از معضلات این منطقه است و این روحانی جهادی به مبارزه با این خطر بزرگ رفته است.
وی در این خصوص میگوید: استفاده از مواد مخدر در برخی از روستاهای این منطقه مرسوم شده و قبح آن ریخته شده است که در نتیجه منجر به افزایش طلاق و برخی دیگر از آسیب های اجتماعی شده بود.
حاج آقا شهبازی که اکنون یکی از منتخبین مرحله شهرستانی مهرواره نیز هست، دوره های مختلف آموزشی ترک اعتیاد را با بهره گیری از کارشناسان نیروی انتظامی گذرانده و حدود ۸ سال است که در این زمینه فعالیت می کند؛ در سه سال اخیر به دلیل ورود خیرین به صورت جدی تر به انجام این امر مشغول است و تا کنون در مجموع توانسته ۴۰ فرد را از اعتیاد نجات دهد وبه زندگی بازگرداند.
این روحانی تلاشگر، شهرستان آوج را به عنوان یکی از شهرستان های محروم معرفی میکند و امکانات کم را دلیل عملکرد غیرقابل قبول مراجع ذی صلاح در این زمینه اعلام میکند.
او گروهی متشکل از جوانان و افراد دغدغهمند تشکیل داده است تا اطلاعاتی از تعداد معتادین در یکی از روستاهای این منطقه بدست آورده و به دسته بندی این افراد بپردازند.
این روحانی دغدغه مند در این راستا از نظر روانشناسان و مشاورین نیز بهره میگیرد و جلساتی عمومی برای مردم برگزار می کند.
او همچنین جهت تشویق افراد به شرکت در این جلسات توجیهی، جوایز نقدی را به قید قرعه برای افراد حاضر در جلسه در نظر میگیرد و همین امر موجب میشود مردم مشتاقانه در این جلسات حاضر شوند؛ جلساتی که با سخنرانی مشاورین همراه بوده است.
این حضور مردم و صحبت های تاثیرگذار مشاورین باعث ایجاد تلنگر در برخی از افراد میشود و موجب تمایل بعضی از آنها به شرکت در مشاوره خصوصی شده است؛ اتفاقی که سرآغاز ترک برخی از افراد معتاد میشود.
این روحانی دلسوز با کمک گرفتن از خیرین مقداری پول جمع آوری کرده و هزینه کمپ افرادی که مایل به ترک اعتیاد خود بودند را میپردازد؛ اگرچه عدم وجود کمپ ترک اعتیاد در شهرستان آوج و انتقال افراد به شهرستان های همجوار، موجب افزایش هزینه ترک آنها میشد.
با این وجود و به یاری خیرین اینکار انجام شد وحتی خانواده این افراد در مدتی که سرپرست خانوار در کمپ به سر میبرد از همه جوانب توسط همین خیرین تأمین میشدند که این مسئله موجب تشویق خیلی از افراد برای ترک اعتیاد شد، به طوری که اخیرا در این منطقه ۱۵ نفر ترک بدون برگشت داشتهاند.
حاج آقا شهبازی به تاثیر خوب این دوره ها و مشاوره ها اشاره میکند و میگوید: خوشبختانه در این مدت حتی یک مورد هم به جمع معتادین روستا اضافه نشده بلکه تعداد معتادین کاهش نیز یافته است که علت آن توجیه شدن افراد و بیان مضرات و آسیب های مواد مخدر توسط مشاورین میباشد.
او علاوه بر این باکمک خیرین و اهالی روستا اقدام به راه اندازی صندوقی دومنظوره کرده است که به افراد نیازمند و دارای مشکلات اقتصادی و خانواده های معتادین جهت برطرف نمودن مشکلاتشان وام اعطا میشود و اولویت هم با افرادی است که مشکلات بیشتری دارند.
این روحانی برای رفع مشکل مالی نیازمندان وایجاد اشتغال برای آنها به این صندوق اکتفا نکرده بلکه تعدادی را جهت اخذ وام به کمیته امداد و بسیج معرفی میکند و حتی مشکلاتشان برای دریافت وام از جمله پیگیری ومعرفی ضامن را نیز خودش رفع میکند و نظارت کامل بر نحوه مصرف این مبالغ دارند که وام آنها هدر نرود و صرف ایجاد اشتغال می شود.

او همچنین اقدام به تعمیر منازل خانواده های نیازمندان پرداخت و اولویت را به تعمیر خانه های افرادی داد که به تازگی از دام اعتیاد رها شده بودند، داد تا این امر مشوقی برای سایرین جهت ترک اعتیاد باشد؛ هزینه انجام تعمیرات منازل نیز از زکات مستحبی اهالی روستا تأمین شد.
او معتقد است ریشه مشکلات خیلی از خانواده ها در مسئله اعتیاد است که به طلاق و گاهی به ترک تحصیل بچه ها و تبدیل شدن آنها به بچه های کار می انجامد؛ این موضوع انگیزه ای می شود تا به مسئله ترک اعتیاد ورود کند.
این روحانی پرتلاش ترک هر فرد معتاد را عاملی برای نجات چندین نفر و مشوقی برای ترک سایر معتادین میداند؛ کاری که باعث حل بسیاری از مشکلات جامعه می شود.