حاصل تلاش یک امام محله جوان؛
ایجاد رونق اقتصادی و کاهش آسیبهای اجتماعی با سازماندهی کارگروههای محلی
سازماندهی کارگروههای محلی سنگ بنای فعالیتهای امام محله پشت بیمارستان اسدآباد شد و با همدلی اهالی محله ۱۰۰ خانواده شاغل شدند و ۱۰۰ نفر نیز از دام اعتیاد رهایی یافتند.
به گزارش دبیرخانه مهروراه محله همدل؛ حجت الاسلام هادی خسروی، روحانی جوان، فعال، جهادی و امام محله منطقه محروم پشت بیمارستان اسدآباد است.
او با تشکیل کارگروههای مختلف اقدام به شبکهسازی در راستای رفع محرومیت منطقه زیرپوشش تبلیغی خود کرده است.
۱۲ کارگروه آقایان و ۱۲ کارگروه بانوان؛ جمعیتی بالغ بر ۶۰ نفر از معتمدین محله را گرد هم آورده تا با همکاری آنها از معضلات و آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد، طلاق، فروش مواد مخدر و بیکاری بکاهد.
کار شبکهای جزو کارویژههای این روحانی است تا اگر روزی به هر دلیلی خود در این منطقه نبود دیگران کار را پیش ببرند و برنامه تعطیل نشود.

معرفی کارگروههای مختلف مردمی
اولین کارگروهی که تشکیل شد«آمار و اطلاعات» بود که رصد جمعیت، مشکلات و گرفتاریها را انجام میداد، کارگروههای بعدی هم شامل «تربیت و آموزش»،«مقابله با اعتیاد»، «قرآن و عترت»، «شهدا و امور ایثارگران»، «خانواده»، «آموزش اشتغال و مهارتهای شغلی»، «رسانه و تولید محتوا»، «جهادی و خیرین»، «مراسمات» و «ورزشی و تفریحات سالم» بود، بعد از فرمان تاریخی مقام معظم رهبری نیز در سال ۹۷ کارگروه «گام دوم انقلاب» را تشکیل دادند.
با رصد جمعیتی، تعداد افراد شاغل و بیکار، کشاورزان، زنان، کودکان، دانشآموزان، خانوادهها و افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی را شناسایی شد، معتمدگیری از محلات و شناسایی تعداد جمعیت جوان، پیر، زیر ۶۰ سال و بالای ۶۰ سال و… نیز انجام شد.

مشکلاتی که با همدلی اهالی محله یک به یک حل شد
یکی از برنامههای اجرایی شناخت آسیبهای منطقه و فرصتها و تهدیدها بود، اولین آسیب محرومیت از خدمات عمومی بود؛ نهادهای حمایتی و دولتی در حوزه خدماتی برای این منطقه ضعیف عمل کرده بودند. مشکل آسفالت، روشنایی، سیمهای برق، کمبود فضاهای ورزشی با همکاری مردم حل شد.
دومین موضوع بیکاری بود و فقر اقتصادی و فرهنگی، اعتیاد و فروش مواد مخدر، طلاق و آسیبهای ماهواره و فضای مجازی، کمبود فضاهای آموزشی و فرهنگی، مکانهای تجمع معتادین، سرقت و مصرف مشروبات نیز از مشکلات دیگر این محله بود.
در مقابله با اعتیاد و مشکلات موجود در منطقه، در قالب برنامه شبکهسازی تعداد افراد درگیر اعتیاد را شناسایی شد و تمام اطلاعات آنها نیز همچنان محرمانه و محفوظ است.
افراد زیادی درگیر اعتیاد بودند به طوری که در هر کوچه از چهار نفر تا ۱۰ نفر مصرفکننده شناسایی شده بود. در حوزه مقابله با اعتیاد در خانوادهها ایجاد انگیزه شد چراکه خانوادههایی بودند که هیچ امیدی به ترک اعتیاد عزیزان خود نداشتند.

۱۰۰ نفر از معتادان محله ترک داده شدند
تقریبا ۱۵۰ نفری که شناسایی شده بود، توانستند ۱۰۰ نفر را ترک بدهند. بسیاری از آنها خانوادههای ضعیفی بودند که توان پرداخت پول کمپ را نداشتند. بنابراین کارگروه «خیرین»، «جهادی» و «خانواده» کار را به دست گرفتند تا مشکلات این افراد را حل کنند.
یکی دیگر از آسیبهای جدی این محله موضوع فروش مواد مخدر بود؛ این امام جوان توانست رویکرد درآمد سه خانواده را تغییر دهد تا به سمت درآمد حلال گرایش یابند.
برخی افرادی دنبال کار بودند اما کار نبود؛ برخی هم انگیزه کار نداشتند و فقط برنامه آنها این بود که کنار خیابان بنشینند، هیچ درآمدی هم نداشتند و تنها با یارانه روزگار میگذراندند. چشماندازی تعریف شد که اشتغال زودبازدهی را برای این افراد ایجاد شود.
افرادی که تخصص داشتند مانند گچکار، سیمانکاری و بنا و… شناسایی شدند و با ارتباط کارگروهها برای آنها شغل مهیا شد. با این کار برای ۲۰ نفر شغل دائم فراهم شد.
بسیاری از این افراد میتوانستند کار خیاطی، گلدوزی، میناکاری و سفالگری انجام دهند اما هزینه ایجاد یک کارگاه را هم نداشتند. در همین راستا دو کارگاه خیاطی ایجاد شد.
ایجاد اشتغال پر درآمد برای ۱۰۰ خانواده
یکی از ظرفیتهای موجود در شهرستان نشاء گوجهفرنگی بود و زمینهایی بایر زیادی نیز در منطقه وجود داشت؛ ابتدا پنج خانواده مشغول به کار شدند، این افراد با پول کم اما با ظرفیت خیرین و کارگروه جهادی حمایت شدند و به عنوان قرضالحسنه مبالغی را در اختیار آنها قرار گفت تا کار انجام گیرد.
اسدآباد ظرفیت خوبی را هم در فرآوری آلوی بخارا دارد، متأسفانه آلو قبلاً خامفروشی میشد، افرادی را شناسایی شدند که تخصص فرآوری این محصول را داشتند. تهیه این محصول کارگاههای خاصی میخواست و خانوادهها هم در این زمینه آشنایی نداشتند بنابراین به آنها آموزش شد؛ در نتیجه قیمت هر کیلو محصولی که قبلاً ۲ یا ۳ هزار تومان بود با فرآوری ۴۰ هزار تومان فروخته شد.
درآمد این خانوادهها در سال اول ۷ میلیون تومان در ماه بود، سال گذشته ۹ میلیون تومان و امسال ۱۰ میلیون تومان سود خالص در یک ماه به دست آوردند. ۳۰ خانواده در حوزه فرآوری آلوبخارا و ۲۰ خانواده در زمینه نشاء گوجه فعال شدند و در مجموع برای ۱۰۰ خانواده ایجاد اشتغال شد.