مهرواره در شهرستان لنجان

امام مسجد اعظم شهرستان لنجان گفت: روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ موردِ نیازمند کمک و گره‌گشایی به ما معرفی می‌شود که تقریبا به همه آنها رسیدگی می‌کنیم. گردش مالی مسجد ما و گروه جهادی آن از پنج میلیون تومان تا ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان در روز است.

به گزارش مهرواره محله همدل
، گفتمان امام محله با هدف تولیت ائمه جماعات مساجد در گره گشایی های مؤمنانه از اهالی محله و ارتقای گفتمان امام و مردم در راهبری همه امور اهالی، به همت بنیاد هدایت راه اندازی شده و توانسته به مدد امامان محله منشا برکات و آثار بسیار به ویژه در محرومیت زدایی و رسیدگی به نیازمندان شود.
 
امامی که اهل محله او را میدان‌دار حل مشکلات می دانند

حجت الاسلام والمسلمین «علی هاشمی»، امام مسجد اعظم شهرستان لنجان از توابع استان اصفهان ازجمله امامان محله ای است که توانسته منشا برکات بسیار در حوزه گره گشایی از مشکلات مردم شود. وی در این باره اظهار می کند: ما در مسجد اعظم به صورت میدانی کار می کنیم همه شهرستان من را به عنوان کسی که می تواند میدانداری کند، می شناسند و وقتی مشکلی پیش می آید، با من تماس می گیرند برای مثال اگر منزلی دچار سانحه آتش سوزی شده باشد یا بیماری برای تامین هزینه عمل جراحی نیازمند باشد و … حتی از دفاتر امام جمعه، شهردار و … تماس می گیرند و موارد نیازمند کمک را معرفی می کنند که پس از بررسی شرایط و اولویت سنجی اقدام به کمک به آنها می کنیم.
این منتخب مرحله استانی مهرواره محله همدل ادامه می دهد: روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ موردِ نیازمند کمک و گره‌گشایی به ما معرفی می شود که ما به صورت شبانه روزی شرایط آنها را می سنجیم و به تناسب اولویت ها، اقدام به حل و رفع مشکل آنها می کنیم و معمولا به همه موارد هم رسیدگی می شود. بعد از جمع آوری کمک ها، گزارش دقیق آنچه را که انجام شده است، منتشر می کنیم.

گردش روزانه چندمیلیون تومانی برای گره گشایی های مؤمنانه

به گفته حجت الاسلام هاشمی کمک ها از ۵۰ هزار تومان تا چند میلیون است و گردش مالی مسجد ما و گروه جهادی آن از پنج میلیون تومان تا ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان در روز را شامل می شود. این کمک های همگی توسط خیران مردمی تامین می شود برای مثال فردی را داریم که هر روز ۲۰ هزار تومان برای من واریز می کند که می شود ماهانه ۶۰۰ هزار تومان و کسانی را هم داریم که با کمک های چندمیلیونی ما را همراهی می کنند.
امام محله مسجد اعظم لنجان درباره فعالیت هایی که با این کمک ها انجام می شود، می گوید: آزادسازی زندانیان، پیگیری برای رهایی برخی محکومان به اعدام، کمک به درمان بیماران صعب العلاج به ویژه کودکان مبتلا به سرطان، تامین ملزومات آموزش آنلاین برای دانش آموزان بی بضاعت و تامین لوازم التحریر برای آنها از جمله این اولویت ها است چنان که ۳۰۰ بسته تحصیلی را به مناسبت سال تحصیلی جدید بین آنها توزیع کردیم. علاوه بر این، ۱۰ دستگاه گوشی تلفن همراه را برای دانش آموزان محروم تهیه کردیم که هزینه چهار دستگاه آنها توسط خیری ایرانی اما ساکن در آمریکا تأمین شد.
به گفته حجت الاسلام هاشمی یکی از اولویت های وی به عنوان امام محله و همکارانش، کمک به ترک اعتیاد افراد مبتلا به سوءمصرف است چنان که در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴۰ نفر را به کمپ ترک اعتیاد معرفی کردند که به لطف خدا موفق به رهایی از این بلای خانمان‌سوز شدند. مهم آنکه از خانواده آنها نیز حمایت و به اشتغال آنها بعد از رهایی نیز کمک می کنند. ارائه مشاوره های روانشناسی نیز از دیگر خدمات ارائه شده برای آنها است.

تأمین مسکن برای خانواده های محروم

امام محله مسجد اعظم لنجان تأمین مسکن برای خانواده های مرحوم را از دیگر اولویت های مسجدی ها و خیران برای کمک های مؤمنانه برشمرده و ابراز می کند: در این راستا سه باب مسکن ساخته شده و چهار باب منزل دیگر هم در حال ساخت است.
به گفته وی، طی توافق یا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقرر شده بود با اخذ تخفیف، قطعه زمینی برای ۲ خانواده نیازمند با ارزش هر سهم ۸۰۰ میلیون ریال برای هر خانواده نیازمند خریداری و گروه های جهادی، عملیات ساخت دو واحد مسکونی را در این زمین انجام دهند. برای یک‌ سهم از این زمین برای یکی از دو نیازمند مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال توسط گروه جهادی فرمانده شهید محمود معتمدی و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال توسط گروه جهادی یاوران حضرت مهدی (عج) تامین اعتبار و به حساب بانک مسکن واریز شد تا با یاری خداوند رحمان و به همت و مساعدت خیرین نیکوکار فاز بعد که عملیات ساخت آن است، آغاز شود.

 


تأمین خوراک و پوشاک کودکان محروم

حجت الاسلام هاشمی رسیدگی به خوراک و پوشاک کودکان محروم را دیگر اولویتی که به عنوان امام محله با همکاری مسجدی ها نسبت به آن اقدام دارد، معرفی می کند و می افزاید: حمایت از این کودکان در زمینه تأمین هزینه لباس، خوراک و میوه آنها را دنبال می کنیم و برای فصل زمستان تهیه لباس گرم برای آنها را مدنظر داریم. 

استفاده از ظرفیت قهرمانان شهرستان برای جمع آوری کمک

وی تصریح می کند: این کمک ها علاوه بر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، واتس‌آپ و تلگرام از طریق برخی همکاران ما در فضای واقعی و به صورت میدانی جمع آوری می شود. البته از ظرفیت قهرمانان استانی نیز برای جمع آوری کمک های خیرانه بهره می گیریم و توانستیم در پویشی با حضور یکی از قهرمانان، ۲۰ میلیون تومان برای دانش آموزان محروم جمع آوری کنیم.

 


رسیدگی روزانه به ۲۰ تا ۳۰ مورد محروم

حجت الاسلام هاشمی با بیان اینکه مسئله اضطرار در رسیدگی به مشکلات اولویت دارد، می افزاید: روزانه از  20 تا ۳۰ مورد معرفی شده بازدید می کنیم و برای گره گشایی از آنها به صورت شبانه روزی فعال هستیم. نزدیک به ۱۰۰۰ نفر تحت پوشش و حمایت مسجد اعظم لنجان و گروه جهادی شهید محمود معتمدی هستند که در شرایط مختلف به آنها رسیدگی می کنیم.
وی ادامه می دهد: تلاش ما بر اولویت بندی در رسیدگی به نیازمندان و محرومان داریم؛ شرایط برای همه سخت است اما برای برخی سخت تر از دیگران می گذرد تا جایی که حتی گاز و یخچال و سیستم گرمایشی و روشنایی خانه را هم ندارند.
وی تاکید می کند: ما برای این خدمت رسانی ها، پیوست فرهنگی نیز ایجاد کرده ایم و در فضای مجازی و واقعی با خانواده های تحت پوشش ارتباط داریم و برای مثال برای کودکان آنها جشن تولید برگزار می کنیم. تلاش ما بر حل ریشه ای مسائل و مشکلات مردم است مثل آنکه کمک به پوشش بیمه ای برخی خانواده های نیازمند که به خودکفایی آنها کمک می کند، اقدام کرده ایم. هر گره ای باز می شود سراغ گره بعدی می رویم و همه اینها به همت و مدد خیران انجام می شود.
حجت الاسلام هاشمی در ادامه بیان می کند: انتقاد ما به خیریه ها این بود که مستندسازی و شفاف سازی نداشته اند ما با رعایت آبرو و حرمت فرد یا خانواده نیازمند، مستندسازی می کنیم تا خیران ببیند و همراه ما شوند و هر کس به قدر وسعت همکاری کند که خوشبختانه این روش موثر بوده و توانسته ایم جذب کمک های مردمی داشته باشیم.
وی می گوید: کمک به خانواده هایی که درآمدشان صفر است مثل خانواده های بی سرپرست و بدسرپرست، رسیدگی به خانواده های کم درآمد که درآمدشان کفاف زندگیشان را نمی دهد یا درگیر هزینه های سرسام آور درمان هستند، تامین اجاره بهای خانواده های بی بضاعت و … همه با این همکاری خیران انجام می شود. یکی از موارد جدید که با حمایت و استقبال روبرو شده تهیه و توزیع گوشت قربانی میان محرومان است که در این راستا، هفته ای سه تا چهار قربانی انجام می شود.
حجت الاسلام هاشمی در پایان خاطرنشان می کند: علاوه بر مرکز نیکوکاری «امید محرومان» که به تازگی راه اندازی شده است و گروه جهادی شهید محمود معتمدی، کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) نیز در انجام این فعالیت ها با ما همکاری می کنند. ما به عنوان پیشرو جلو می افتیم و دیگر ارکان مسجد ما را همراهی می کنند. پنج نفر از ما به صورت شبانه روزی فعال هستیم و ۱۰ نفر هم برای ساخت و ساز و تعمیرات و … فعال هستند.

دیگر رسانه ها:

خبرگزاری شبستان