مهرواره در کاشان
فرمانده پایگاه بسیج مسجد باب الحوائج(ع) کاشان، برای رفع نیاز مردم محله کم برخوردار شهر، علاوه بر تأسیس درمانگاه برای آنان، یک کارگاه خیاطی نیز جهت اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار این محله راه اندازی کرده است.
به گزارش خبرنگار مهرواره محله همدل، علیرضا افتخار متولد سال ۱۳۶۳ و عضو هیئت امنای مسجد باب الحوائج(ع) شهرستان کاشان و فرمانده پایگاه بسیج این مسجد است؛ مسجدی که در منطقهای پرجمعیت و کم برخوردار در حاشیه شهر واقع شده است.
او در ایام کرونا و با توجه به نیاز جامعه تلاش کرد خدمات اجتماعی مسجد را گسترش دهد و در این برهه فعالیتهایی را در این حیطه انجام داد که از جمله آن تهیه پکهای بهداشتی شامل مواد ضد عفونی کننده و ماسک و توزیع آن در بین مردم این منطقه بود.
همچنین در این ایام با اهتمام او و اعضای فعال مسجد، جهت حمایت از خانوادههای نیازمند، حدود ۴ هزار بسته معیشتی تهیه و در منطقه توزیع شد.
آقای افتخار و دیگر فعالین مسجد البته در این ایام علاوه بر انجام این اقدامات جزئی، فعالیتهای شاخص دیگری را نیز رقم زدند که آقای افتخار در این باره توضیح میدهد: با توجه به شیوع وسیع ویروس کرونا و افزایش نیاز مردم منطقه به مراکز درمانی و به دلیل عدم وجود درمانگاه در نزدیکی محله، اقدام به خرید منزلی در نزدیکی مسجد کردیم و درمانگاهی در این مکان افتتاح شد؛ درمانگاهی که با کمترین هزینه ممکن خدماتی همچون ویزیت توسط پزشک عمومی بصورت روزانه و تزریقات و … را به مردم منطقه ارائه میدهد.
آنها در زمینه اشتغالزایی هم اقدام بسیار مؤثر و قابل تحسینی انجام دادهاند بطوریکه برای خانمهای سرپرست خانوار، با تهیه ۳۰ عدد چرخ خیاطی صنعتی،
کارگاه خیاطی در نزدیکی مسجد راه اندازی کردند که باعث ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای این خانوادهها شد؛ حالا هرکدام از این بانوان ماهانه حدود ۴_۵ میلیون تومان از این کارگاه کسب درآمد میکنند.
آنها همچنین در ایام مختلف اقدامات متفاوتی در ذیل مسجد محله انجام میدهند؛ مثلا در ماه مبارک رمضان اقدام به برگزاری طرح جمعههای اکرام کردند، در این طرح در جمعههای هر هفته و در لیالی قدر، یک هزار ۵۰۰ پرس غذای گرم طبخ و در بین خانوادههای کم برخوردار توزیع میشد.
از دیگر اقدامات قابل توجه این جهادگر پرتلاش، جذب جوانان و نوجوانان به مسجد بوده است؛ او در این راستا با اقداماتی چون تأسیس خانه بازی دیجیتال در پایگاه مسجد، زمینه ساز حضور پرشور نوجوانان در برنامههای مسجد و پایگاه شده است.
این مرد تلاشگر درباره این طرح توضیح میدهد: در این خانه بازی دیجیتال حدود ۸ دستگاه پلی فور قرار داده شده که بچههایی که در فعالیتهای مسجد حضور فعال دارند میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند که اینکار تاثیر بسزایی در افزایش حضور نوجوانان در مسجد داشته است.
آقای افتخار برنامههای تفریحی دیگری را نیز جهت جذب بیشتر جوانان به مسجد در سر دارد که به زودی با اجرای آنان این حضور را گستردهتر و پررنگ تر خواهد کرد.
این مرد دغدغهمند مسئله طلاق را مهمترین مشکل این محله عنوان میکند و میگوید: در این زمینه با کمک اعضای هیئت امنا و امام جماعت مسجد اقداماتی انجام شده که برگزاری کلاسهای مشاوره خانواده جهت پیشگیری از این آسیب اجتماعی از جمله این فعالیتها میباشد.
آقای افتخار هدف از مجموع این فعالیتها را خدمت به مردم و خانوادههای نیازمند عنوان میکند و میگوید: جامعه اکنون نیازمند خدمات مردمی است و تلاش ما این است مسجد به عنوان پایگاه اصلی رفع مشکلات محله شناخته شود.
آقای افتخار درباره تأمین هزینههای لازم برای انجام کارهای خیر نیز میگوید: ۹۰ درصد هزینهها از کمکهای مردمی تأمین میشود و شاید تنها ده درصد از ارگانها برای انجام کارهای مختلف کمکهایی دریافت شده است.
این جهادگر پر تلاش امید دارد که با تأمین هزینههای مالی بتواند خدمات بیشتری را به مردم این منطقه ارائه دهد.