مهرواره در کرمانشاه

کار و بارش بر وفق مراد بود و در مکانی امن به خوبی و خوشی با خانواده به سر می‌برد، اما وقتی حکایت منطقه‌ای به گوشش خورد که به دلیل موقعیت حساس امنیتی آن، هیچ کسی تاکنون حاضر به فعالیت در آنجا نشده بود، او داوطلب فعالیت در چنین منطقه‌ای شد و به دلیل عدم وجود مسجد در این منطقه، فعالیتش را در آنجا از یک چهار دیواری صرف که کف آن خاکی بود آغاز کرد و نام خود را به عنوان اولین روحانی شیعه حاضر در این منطقه ثبت کرد؛ آن هم درجاییکه تاکنون هیچ کار فرهنگی در آنجا انجام نشده بود و منطقه به دلیل حضور پیروانی از مذاهب گوناگون، به لحاظ امنیتی در موقعیت حساسی قرار داشت.

به گزارش خبرنگار مهرواره محله همدل
، حجت الاسلام مجتبی گرجی متولد سال ۱۳۶۸ و اهل استان چهارمحال و بختیاری که در شهرستان ثلاث باباجانی کرمانشاه یکی از نقاط حساس کشور با مردمانی از مذاهب مختلف مشغول به فعالیت و کار تبلیغی است.
شهرستان ثلاث باباجانی در منطقه مرزی قرار گرفته و موقعیت منطقه به گونه‌ای است که کمتر کسی حاضر به فعالیت در این منطقه می‌شود.
به گفته حجت الاسلام گرجی جمعیت شیعیان این منطقه تنها دو درصد است که اکثریت این جمعیت نیز به دلیل مسئولیت‌هایی که در این شهرستان دارند در آن ساکن هستند و بومی منطقه به حساب نمی‌آیند.
او می‌گوید: اکثریت جمعیت این منطقه اهل تسنن، اهل حق و وهابی هستند که تفکرات خاص خودشان را دارند و برخی از این اقشار مطابق با تفکراتی که دارند از حمام کردن اجتناب می‌کنند و به همین دلیل به لحاظ بهداشتی در موقعیت بسیار بدی قرار دارند، تاجاییکه وقتی در بین آنان قرار می‌گیری، باید لباس‌هایت را کامل تعویض کنی که دچار مشکلات ناشی از عدم رعایت بهداشت نشوی و این کوچکترین مشکل این منطقه است.
او در چنین منطقه‌ای که نه به لحاظ امنیتی و نه به لحاظ فرهنگی و بهداشتی وضعیت مناسبی دارد، حدود ۵ سال است که فعالیت می‌کند، درحالیکه موقعیت انجام تبلیغ در نقاطی بهتر از این منقطه نیز برای او فراهم بوده اما دلیل حضورش در این شهرستان نیاز این شهرستان به کارهای فرهنگی و تبلیغی و موقعیت حساس آن بوده است، درست برخلاف افرادی که تحت هیچ شرایطی حاضر نمی‌شوند، رسالت خود را با در خطر قراردادن جان و مال و ناموسشان در چنین مناطقی به سرانجام برسانند.
حاج آقا گرجی می‌گوید: در استان قم کارگاه ام دی اف دارم و موقعیت خوبی برای زندگی در این شهر داشتم اما وقتی شنیدم چنین منطقه‌ای در کشور وجود دارد که نیاز به کار دارد و از طرفی هم کسی حاضر به سکونت در چنین منطقه‌ای نیست، تصمیم گرفتم داوطلب خدمت به اهالی این منطقه شوم.
این طلبه تلاشگر حالا در این منطقه علی‌رغم محدودیت‌های موجود و تحت فشار قرار دادنشان از سوی دیگر مذاهب، خدمات خوبی را انجام داده و اقدامات قابل توجهی را پیش برده است که ساخت منزل برای فقیران، مدرسه سازی، آبرسانی به مدارس و روستاها تنها بخشی از اقدامات مهم او در این شهرستان بوده است.
مردمی بودن او موجب شده نه تنها پیروان مذهب تشیع، بلکه دیگر مذاهب نیز جذب او شوند و از سنگ اندازی جلوی پای او خودداری کنند.
او در کوچه پس کوچه‌های شهر با جوانان صحبت می‌کند و بین مردم حضور دارد تا نشان دهد شیعه و روحانیت تافته جدا بافته نیستند، بلکه فردی از میان خودشان هستند.
همین خصوصیت او بیشترین اثر را در جذب افراد و نرم کردن تفکرات دیگران و کاهش آزار و اذیت شیعیان در منطقه داشته است.
حجت الاسلام گرجی همچنین برای دانش آموزان کم‌بضاعت منطقه لوازم التحریر و پوشاک و برای بالغ بر ۳۰۰ خانواده نیازمند نیز ماهیانه غذای گرم و بسته‌های معیشتی و گوشت گرم تهیه و توزیع می‌کند.
او تاکنون به ساخت ۵ منزل برای مستمندان منطقه اقدام کرده که سه خانه تنها در یکسال اخیر برای آنان ایجاد شده است.
او پس از حضور در این منطقه به دلیل اینکه شیعیان شهرستان مسجدی نداشتند، مسجدی به نام علی بن موسی الرضا(ع) را بنا کرد که حدود ۱۵ روز قبل این مسجد تکمیل شد، اما شیعیان کمی در مسجد حضور پیدا می‌کنند؛ چرا که برخی از آنان از ترس تفکرات موجود در منطقه جرات نمی‌کنند که شیعه بودن خود را نمایان کنند.
این طلبه در مدت حضور خود در این منطقه سعی بسیاری برای بهبود تفکرات اهالی داشته و تلاش کرده تا دیدگاه مذاهب دیگر را به مذهب شیعه بهتر کند و آن‌ها را کمی نرم‌تر از قبل نماید.
او منابع فعالیت‌های خود را از طریق خیرین و کمک‌های مردمی فراهم می‌کند و حتی در این میان اهل تسنن را نیز با خود همراه کرده است.
حجت الاسلام گرجی حتی برای تکمیل پروژه نیمه کاره دانشگاه شهر نیز دست به کار شد و به جای حساب بازکردن روی منابع دولتی، از مردم این منطقه کمک گرفت و توانست دانشگاه را تکمیل نماید.
این طلبه پرتلاش برای انجام فعالیت‌های مختلف مهمترین رویکردش وحدت محوری بوده چیزی که لازمه فعالیت موفقیت آمیز در این منطقه می‌باشد؛ او کاری کرده که نه تنها اهل تشیع بلکه اهل تسنن هم در هنگام مشکلات به او مراجعه می‌کنند تا جاییکه رفت و آمد اهل تسنن به مسجدی که او حضور دارد، بیشتر از مسجد خودشان است و دید مثبتی نسبت به او و اقدامات ارزشمند و خیرخواهانه‌اش پیدا کرده‌اند.
حجت الاسلام گرجی یکی از معضلات و مشکلات آسیب‌زا این منطقه را در رواج طلاق در میان اهالی این شهر می‌داند که آسانگیری برخی از مذاهب نسبت به این امر برخلاف شیعیان در افزایش آمار طلاق منطقه بی تاثیر نبوده تاجاییکه گاهی بر سر کوچکترین مسائل به راحتی و بدون طی کردن مراحل قانونی، با یکدیگر متارکه می‌کنند.
این معضل به حدی گریبان‌گیر منطقه شده که حاج آقا گرجی می‌گوید: موردی وجود دارد که تاکنون ۸ بار ازدواج و طلاق داشته در حالیکه در دیگر نقاط کشور اگر کسی دو یا سه بار متارکه کرده باشد دیگر کسی حاضر به ازدواج با او نمی‌شود، اما متاسفانه این مسئله در این منطقه امری کاملا عادی تلقی می‌شود.
خودکشی و اعتیاد از دیگر معضلاتی است که در این منطقه بیداد می‌کند؛ او مهمترین عامل این آسیب‌ها را در استفاده بی رویه خانوارها از ماهواره می‌داند و تاکنون با دعوت از مشاوره‌ و برگزاری جلساتی جهت بیان آسیب‌های موجود و نحوه جلوگیری از این مسائل سعی بسیاری در رفع این مشکلات و کاهش این آسیب‌های اجتماعی داشته است.