مهرواره در شهرستان فسا

حجت‌الاسلام یغفوری با همکاری اهالی مسجد «مهدی صاحب ‌الزمان(عج)» توانسته یک دامپروری و دو کارگاه پرورش قارچ را راه‌اندازی و زمینه اشتغال ۱۰ نفر را فراهم کند. مبلغی از درآمد و سود این کارگاه‌ها به ایتام و خیریه مسجد اختصاص می‌یابد.

به گزارش مهرواره محله همدل،
مقام معظم رهبری در پیام تلویزیونی خود درباره وضعیت بیماری کرونا در ۲۰ مرداد ماه تاکید کردند: «باید این نهضت مجدداً اوج بگیرد؛ کسانی هستند که ناچار شغلشان تعطیل میشود -چه تعطیلی باشد، چه نباشد، بعضی از مشاغل واقعاً دچار مشکل تعطیلی است- خب اینها مشکل پیدا میکنند. به نظر من مرکز هم بایستی مساجد باشد؛ میتوان مرکز کمک و همیاری با مردم و احسان و مواسات را در مساجد قرار داد. در هر مسجدی افراد نیازمندِ آبرومند را -افرادی هستند که واقعاً آبرومندند امّا در عین حال نیازمندند- شناسایی کرد، به اینها کمک رساند و مردم میتوانند کمک کنند و کمک هم می‌کنند. این تذکّرات من است.» بسیاری از مساجد و ائمه جماعات در لبیک به این مطالبه جدی تر وارد عرصه کمک های مؤمنانه شده اند چنان که بنیاد هدایت با تکیه بر ظرفیت ائمه جماعات و امامان محله مهرواره «اوج» را راه اندازی کرده است.
حجت الاسلام «محمدرضا یغفوری» از امامان محله ای است که حضوری فعال در رزمایش مواسات دارد و توانسته با تجمیع و فعال کردن ظرفیت های خیرانه مردمی اتفاقات مبارکی را رقم بزند. این امام محله دهه هفتادی (متولد سال ۱۳۷۱) در سطح دو حوزوی تحصیل کرده و با مجموعه های مسجدی و جهادی در سطح شهرستان به منظور تجمیع کمک های مؤمنانه و گره گشایی از مشکلات مردم ارتباط دارد.

اشتغال‌زایی برای جوانان در سالن پرورش قارچ

این منتخب مرحله استانی مهرواره محله همدل توانسته با کمک مسجدی ها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل کمک های مردمی جمع آوری و با کار تشکیلاتی و همراهی و مشارکت ۱۰۰ نفر، فعالیت های اقتصادی خرد را پایه گذاری کند، وی با همکاری اهالی مسجد «مهدی صاحب الزمان(عج)» واقع در خیابان فلسطین شهرستان فسا سالن پرورش قارچ را راه اندازی کرده است که ۱۰ تُن ظرفیت تولید دارد و برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال‌زایی کرده است.


پرداخت تخصصی مسجدی ها به حوزه های تربیتی

یغفوری با بیان اینکه حدود چهار سال است که به عنوان امام محله فعالیت می کند، اظهار کرد: در مسجد «مهدی صاحب الزمان(عج)» با رویکرد تربیتی در مسائل خانوادگی و تربیت فرزند کار تخصصی انجام می دهیم و هم در حوزه تامین محتوا هم فعالیت های مرتبط با این رویکرد فعال هستیم. مجموعه ما به طور تخصصی در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و خانواده و تربیت فعالیت می کند و در این زمینه توفیقات بسیار داشته است.

این منتخب مرحله استانی مهرواره محله همدل ادامه داد: با توجه به آنجه مجموعه ما تربیتی است هر سال یک ساحت تربیتی را دنبال می کنیم با توجه به آنکه سال گذشته دغدغه مقام معظم رهبری مسائل اقتصادی بود از محرم سال ۹۹ در زمینه تربیت اقتصادی ورود کردیم و در سطح محله محتوای سخنرانی ها و هیئت را به این موضوع و فرهنگسازی درباره آن اختصاص دادیم.  از محرم ۱۴۰۰ تا محرم ۱۴۰۱ نیز تربیت اخلاقی را دنبال می کنیم و در سال های آتی تربیت سیاسی، اجتماعی رسانه ای و … را دنبال می کنیم.
این امام محله فعال و پرتلاش درباره نتایج پیگیری رویکرد اقتصادی در برنامه های تربیتی مسجد «مهدی صاحب الزمان(عج)»؛ گفت: با همراهی مردم و خیران نزدیک به یک میلیارد تومان پول جمع آوری شد و توانستیم یک دامپرری و دو مرکز پرورش قارچ را به صورت مردمی راه اندازی و مدیریت کنیم. در راستای این اقدامات ۱۰ نفر مشغول به کار شده اند.



تغییر ذهنیت مردم درباره اقتصاد و کسب درآمد و رزق

حجت الاسلام یغفوری با بیان اینکه از از شب اول محرم سال گذشته دید مردم را نسبت به مسائل و فعالیت های اقتصادی تغییر دادیم، تاکید کرد: با اتخاذ رویکرد تربیتی در مسائل اقتصادی و پرداخت به آن در منابر و برنامه ها، توانستیم برخی باورها را تغییر دهیم و برخی دیگر را اصلاح کنیم برای مثال اعتقاد به تامین رزق توسط خدا و توکل به خدا در مشکلات معیشتی را ترویج و نهادینه کردیم.
این منتخب مرحله استانی مهرواره محله همدل اضافه کرد: بعد از ۹ جلسه سخنرانی در قالب کارگاه، مردم سرمایه گذار با هدف ارتقای تولید نه هدف کسب درآمد صرف، و با نیت خیرخواهی و کمک مومنانه برای اشتغال زایی جوانان به میدان آمدند. متاسفانه این روزها دید منفی اقتصادی غالب است و اغلب مردم سودمحورند اما کاری که ما در مسجد «مهدی صاحب الزمان(عج)» انجام دادیم باعث ایجاد روحیه جهادی در مردم شد.
وی با بیان اینکه در مسجد بر فعالیت اقتصادی نوجوانان نیز تاکید داریم، اضافه کرد: برای نوجوانان در سطح اقتصادهای خُرد همچون چرم دوزی، پرورش پرنده های خانگی و زینتی کارگاه هایی را برگزار کردیم و کسب رزق و روزی حلال را به آنها آموزش دادیم.
امام محله مسجد «مهدی صاحب الزمان(عج)» شهرستان فسا درباره بازده اشتغال‌زایی های انجام شده، بیان کرد: دامپروری برای بازدهی و سودآوری نیازمند زمان چندساله است و هنوز به مرحله فروش بره ها نرسیده ایم. اما در پرورش قارچ سوددهی رسیده ایم. مهم آنکه کل فعالیت های اجرایی سالن ها دست نوجوانان مسجدی است مبلغی از درآمد صرف ایتام و محرومان می شود و درصدی هم به خیریه مسجد اختصاص می یابد.
یغفوری درباره فعالیت های خیریه مسجد مهدی صاحب الزمان(عج)، ابراز کرد: این خیریه در موضوعات مختلف فعال است در آستانه مهرماه حدود یک هفته است که در موضوع نذر لوازم التحریر کار می کنیم تا دانش آموزان خانواده های تحت پوشش در کنار بسته های معیشتی از این نذورات نیز بهره مند شوند.
وی درباره میزان کمک های مومنانه در طول دوران شیوع کرونا، اعلام کرد: در یک سال و نیم گذشته ۱۷۰ میلیون تومان کمک مومنانه داشته ایم که ۷۰ میلیون آن صرف اجاره بهای محرومان و ۱۰۰ میلیون تومان هم صرف تهیه و توزیع بسته های معیشتی میان خانواده های نیازمند شده است. اقلام ضدعفونی کننده و ملزومات بهداشتی نیز تهیه و بین خانواده های محروم توزیع شده است. مسجد خیرانی دارد که ماهانه ما را در انجام این کمک ها کمک می کنند.



دیگر رسانه‌ها:

خبرگزاری شبستان