منتخب ملی مهرواره در قائمشهر
روستایشان ۱۲۰۰ نفر جمعیت دارد و آنها ۳۰ سال است در مسجد محله شان کارهای فرهنگی انجام میدهند. بزرگترین مجموعه فرهنگی روستایی کشور را ساختهاند که همه امکانات فرهنگی دارد.

روستایشان ۱۲۰۰ نفر جمعیت دارد و آنها ۳۰ سال است در مسجد محلهشان کارهای فرهنگی انجام میدهند.بزرگترین مجموعه فرهنگی روستایی کشور را ساختهاند که همه امکانات فرهنگی دارد و باکلاس آموزشی، ورزشی و سرگرمی ۶۰۰ دانشآموز علاوه بر روستای خودشان از روستاهای اطراف را جذب کردهاند. حواسشان بهکارهای عمرانی روستا هم است و از آن غافل نمیشوند. در دل کوه و ۷۰ کیلومتر دورتر از روستا مجموعه گردشگری و تفریحی ایجاد کردهاند که سالانه بیش از ۲۰-۳۰ هزار نفر گردشگر جذب میکند. مهندس «ولیالله نادعلیزاده» و دوستانش برای اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی مردم محلهشان هم آستین همت را بالا زدهاند و با استفاده از امکانات محلی وضعیت اقتصادی مردم محلهشان را سروسامان دادهاند. گفتگوی ما را با او بخوانید.

اقتصاد،ریشه همه مشکلات
نادعلیزاده با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که میفرمایند من ۲ دغدغه برای ۲۰ سال آینده دارم یکی تولید نسل و یکی تولید ثروت میگوید:«بین کارهای فرهنگی که انجام میدادیم پیشگیری از طلاق بود. بعد از مدتی دیدیم در همهکارهای فرهنگی ما یک مشکل وجود دارد ما به جوان میگوییم: ازدواج کن و بچهدار شو! جوان میگوید: وقتی من پولندارم، کار ندارم چطوری ازدواج کنم و خرج زندگیام را دربیاورم. بررسی کردیم دیدیم همه مشکلات به اقتصاد برمیگردد. اقتصاد که درست شود بقیه مشکلات بهخودیخود حل میشود. دنبال راهحل گشتیم که چطوری اقتصاد محله را درست کنیم؟ اقتصاد محله ما حول محور کشاورزی و باغداری میچرخد. اما در روستا با معضل بزرگی مواجه بودیم که جوان اگر بخواهد کشاورزی هم کند زمینی برای کشاورزی ندارد!. مثلاً اگر پدربزرگش یک هکتار زمین داشته به نوهاش نهایت ۵۰۰ متر زمین رسیده است که توجیه اقتصادی ندارد. تنها راهچاره کشت گلخانهای بود که توجیه اقتصادی بالایی داشت.»

تسهیلگری برای ایجاد شغل
آقا ولیالله اطلاعاتی بهدست میآورد از یک درخت لیموترش که اگر در فضای گلخانه قرار بگیرد در طول سال بهطور مداوم بار میدهد. این ریسک را میکند و برای اولین بار در گلخانه پرورش میدهد و میبیند چه خوب جواب میدهد و خارج از فصل به بار مینشیند، این استارت کار بزرگی در روستا میشود. برایمان تعریف میکند: «جوانها را ترغیب کردیم که کار کشت گلخانهای وارد شوند. کار مهمی که کردیم تسهیل اخذ پروانه گلخانه بود. کاری که ۶ ماه طول میکشید ما ۶ روزه انجام دادیم کاری که ۲۰ میلیون هزینه داشت ما با ۲ میلیون انجام دادیم. مرحله بعد آموزش بود استادهای مختلف از کشور و حتی از ژاپن آوردیم تا با دانش روز دنیا آشنا شوند. قدم بعدی گرفتن وام و تسهیلات بود مسئولان را دعوت کردیم و گفتیم طرح ما اینجوری است به ما کمک کنید. نفری ۴۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه برایشان گرفتیم. حدود ۶۰۰-۷۰۰ نفر وام گرفتند و کار شروع شد و به حمدالله با همین روش خیلیهامتنعم شدند و مسائل اقتصادیشان حل شد. الان جوانی داریم که شکر خدا یک میلیارد سرمایه دارد».

هرخانه یک گلخانه
مهندس نادعلیزاده با تأکید بر اینکه همین طرح را با عنوان هر خانه یک گلخانه اجرا کردیم، ادامه می-دهد:«اینجا خانهها بزرگ و حیاطدار است. اغلب خانمها هم بهجز خانهداری کار دیگری ندارند. خانمهای خانهدار را جمع کردیم و به آنها آموزش دادیم. گفتیم در کنار خانهداری و بچهداری در حیاط خانه-هایتان گلخانهها درست کنید. اینطوری ۱۵۰ واحد گلخانه در حیاط خانهها احداث کردیم. در حال حاضر خانمهایی هستند که با ۲-۳ ساعت کار در طول روز به اندازه یک کارمند درآمد دارند و به اقتصاد خانواده کمک بزرگی میکنند.! هر تولیدی نیاز به بازار فروش دارد. برای همین یک شرکت تعاونی ایجاد کردیم که بخش تأمین نهادهها، بستهبندی، فروش و صادرات را انجام میدهد و اینها دغدغهای از این بابت ندارند. ما گروه فرهنگی هستیم هر جا که بگویندازتولید، آموزش، اخذ مجوز و فروش… ورود میکنیم و چاره میاندیشیم.»

عاقبت به خیری
از نادعلیزاده میپرسیم: در روزهایی که همه میگویند زرنگ باشیم از پس مشکلات خودمان بربیاییم چی باعث میشود که احساس مسئولیت کنید و وقت و انرژیتان را برای ارتقای سطح زندگی دیگران بگذارید؟ پاسخ میدهد:«یکی از شاگردان آیتالله بهجت از ایشان میپرسد چهکار کنیم که عاقبتبهخیر بشویم؟ میگویند ۳ کار انجام بدهید: اول به پدر و مادر احسان کنید، دوم شاهکلید عاقبتبهخیری آقا امام حسین (ع) است و سوم خدمت به خلق کنید. اگر رضایت خلق را داشته باشی رضایت خدا را هم داری. زندگی من برای مسجد است و حول محور مسجد میچرخد. امیدواریم عاقبتبهخیر بشویم. دعای مردم عاقبتبهخیری میآورد.»

نوکری امام حسین( ع) و مردم
پدر نادعلی زاده از شهدای هست سال دفاع مقدس است و در زمان حیات فردی پرتلاش و دستبهخیر و یکی از بانیان ساخت مسجد قدیمی محل بوده است. همین خصلت را نادعلی زاده از پدر به ارث برده است. مادر و همسرش از مشوقان اصلی او در کارهای عامالمنفعه هستند البته همسرش هم یک فعال اجتماعی و فرهنگی است. نادعلیزاده در پایان میگوید:«سالهاست در این روستا نوکری مردم میکنم، کشاورزی میکنم زندگیام در سطح متوسط است و تمام آرامشی که در زندگی دارم حاصل نوکری امام حسین (ع) و دعای مردم است. سعی میکنم آبروی پدرم را حفظ کنم و ان شاالله عاقبتبهخیر شوم.»
برگزیده مهرواره محله همدل در یک نگاه
نام و نام خانوادگی: ولی الله نادعلی زاده
استان: مازندران، روستای خرماکلا شهرستان قائمشهر
مسئله ثبتشده: بیکاری جوانان باوجود داشتن ظرفیت کشاورزی در استان
اقدام:
۱-ابتکار عمل ویژه در کارآفرینی و تسهیل فرآیند دریافت مجوز برای احداث گلخانه
۲- تسهیل کار و تشویق ۷۵ جوان برای ساخت گلخانه
۳- استفاده از استاد ژاپنی برای آموزش جوانان
۴- بازاریابی برای محصولات تولیدشده
۵- تشویق و آموزش زنان خانهدار برای ایجاد گلخانه در حیاط خانههایشان
اگر میخواهید به ولی الله نادعلیزاده رأی بدهید کد ۱۳ را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۲۱۲ ارسال کنید.
در دیگر رسانه ها:
وب سایت سازمان تبلیغات اسلامی