مهرواره در شهرستان لنگرود
اهالی روستای خالکیاسر لنگرود ارتباط عمیقی با امامجماعت روستای خود دارند و در طی مدت حضور او در این روستا توانستند با همدلی یکدیگر و به کمک حجت الاسلام صالحی فعالیتهای ارزشمند بسیاری را در زمینههای مختلف انجام دهند.
به گزارش مهرواره محله همدل، حجت الاسلام فرامرز صالحی متولد سال ۱۳۷۲ و از روحانیون فعالی است که در مسجد جامع روستای “خالکیاسر”شهرستان لنگرود از توابع استان گیلان مستقر و مشغول به فعالیت است.
او حدود ۶ سال است که در این منطقه فعالیت دارد و در نخستین اقدام خود در این روستا با تشکیل یک شورای فرهنگی، پایگاه بسیج، شورا، دهیاری و هیئت امنای آن را که هریک فعالیت جداگانهای داشتند زیر مجموعه این شورا قرار داد تا به مسائل روستا به صورت یکپارچه رسیدگی شود.
این روحانی فعال پس از مهرواره محله همدل فعالیت خود را از مسجد و محله فراتر برد و تلاش کرد تا محله های اطراف را نیز پوشش دهد و به آنها خدماتی ارائه دهد.
یکی از اقدامات او سرکشی به مدارس منطقه و ارتباط گیری با دانش آموزان است که در این راستا میگوید: هدف اصلی ما از اینکار القای مطالب مذهبی نیست بلکه هدف ارتباط گیری با نوجوانان است و در عین حال مطالب مذهبی نیز به آنها ارائه میشود.
حجت الاسلام صالحی برنامه تربیتی منظمی را برای دانش آموزان طراحی کرده و به آماده سازی شناسنامه آسیبهای اجتماعی برای هر دانش آموز به صورت اختصاصی اقدام کرده تا مطابق با شرایط زندگی هریک از آنها برایشان برنامه تربیتی مناسبی را طراحی کند و علاوه بر این در این اقدام خود به دلیل آشنایی با خانوادههای آنها توانسته از ظرفیت خانوادهها برای پیگیری امورات مسجد نیز بهره گیرد.
او همچنین در زمینه پیگیری مطالبات مردم نیز تلاشهای بسیاری داشته که با کمک او چندین مشکل اساسی محله برطرف شده که مهمترین آن حل مشکل آب شرب این منطقه است که پیگیری مردم در این زمینه سالها بی نتیجه مانده بود و او با دعوت از مسئولین مربوطه به روستا و پیگیری از آنها توانست این مسئله را به سرانجام برساند.
این روحانی دغدغهمند عمده منابع مالی لازم برای انجام فعالیتها را از طریق مشارکت خیرین محلی جذب میکند و طی مدت ۶ ساله فعالیت خود تنها در موارد محدودی از ارگانهایی همچون سپاه کمکهایی جزئی به آنها شده است.
او به گفته خودش در ۲ سال اول فعالیتش در این منطقه تلاشهای بسیاری برای جلب اعتماد مردم داشته و با شفافیت و تقسیم کار میان اهالی این اعتماد را شکل داده است که در این خصوص توضیح میدهد: مسائل مالی توسط خود مردم و خیرین مدیریت میشود و بین آنها تقسیم کار انجام گرفته و فقط پیگیری و رهبری برنامهها بر عهده من میباشد.
امامجماعت روستای خالکیاسر افزون بر این با تجمیع صدقه اول ماه اهالی، به صورت ماهانه به تسویه بدهی نیازمندان به مغازه دارهای روستا میپردازد و توزیع بسته های معیشتی میان افراد کم برخوردار نیز طبق تعبیر خودش کار همیشگی و روتین او میباشد.
او تلاشهایی در راستای اشتغالزایی برای جوانان جویای کار روستا نیز داشته و با کمک یکی از همین جوانان خوش فکر برای کسانی که نیازمند کار بودند شغلهای موقت در زمینه پرورش مرغ ایجاد کرده و آنها را در فروش و عرضه مرغهایشان به مرغداری ها با قیمت بازار نیز یاری میکند.
وی همچنین به کاشت درخت در زمین وسیع بایری که در پشت مسجد روستا قرار داشت اقدام کرده و مسئولیت نگهداری، آبیاری و کو ددهی به درختان را به تعدادی از جوانان سپرده است و بابت اینکار از محل خیرین به آنها دستمزد نیز میپردازد که با فروش چوبها این مبلغ مجدد به این چرخه بازمیگردد.
این طلبه فعال در پایان گفت وگوی خود با اشاره به اقدام بنیاد هدایت در برگزاری مهرواره محله همدل گفت: اینکه خدمت رسانی افراد به گوش سایرین میرسد، روند بسیار درستی است که موجب ارتقای سطح کیفی امامان محله و ایجاد انگیزه در دیگر افراد برای پرداختن به کارهای خیر میشود.