مهرواره در آران و بیدگل

حضرت علی(ع)می فرمایند:” در عجبم از مردمی که به غذای جسم خویش چه بسیار اهمیت می دهند، اما نسبت به کتاب و مطالعه که برای تغذیه روح آنان است این چنین بی اعتنا و بی توجه هستند”.
مدیر یکی از مدارس حاشیه شهر کاشان با تاسی از این فرمایش امیرالمومنین(ع) و جهت کاستن از فقر فرهنگی منطقه، از هر راهی که توانسته سعی در جا انداختن فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان کرده است؛ او به نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی از دوران کودکی معتقد است و با دغدغه‌مندی تمام تلاش کرده تا دانش آموزان را با این یار مهربان آشتی دهد.

به گزارش خبرنگار مهرواره محله همدل،
علیرضا باقری متولد سال ۱۳۴۹ و اهل شهرستان آران و بیدگل اصفهان و از معلمان دغدغه‌مندی که در یکی از مدارس حاشیه شهر به عنوان مدیر مدرسه فعالیت دارد.
او برای از بین بردن فقر فرهنگی منطقه بسیار دغدغه‌مند عمل کرده و در این راستا تلاش‌های ارزشمندی داشته است؛ یکی از برنامه‌هایی که او در این محله پیاده کرده، جا انداختن فرهنگ کتابخوانی میان دانش آموزان بوده است که در این راستا برای ترغیب آنان به این امر مهم، مسابقات کتابخوانی با موضوعات مذهبی و علمی متناسب با هر رده سنی در مدرسه برگزار می‌کند و در هر زمینه‌ و هر اتفاقی که نیاز به تقدیر از دانش آموزان باشد، تنها با اهدای کتاب از آنان تجلیل می‌کند.
او همچنین در راستای ترویج کتابخوانی، نمایشگاه کتاب نیز در مدرسه برگزار می‌کند و جهت محک زدن دانش آموزان، مسابقات خلاصه گویی کتاب نیز در فواصل زمانی مختلف برگزار می‌کند.
آقای باقری معتقد است فرهنگ کتابخوانی می‌تواند تاثیر بسیاری در افزایش سطح آگاهی و اطلاعات بچه‌ها و تقویت روخوانی آنان داشته باشد.


او با رایزنی با شهرداری منطقه، اداره ارشاد اسلامی و حوزه علمیه کتاب‌های رایگان برای توزیع میان دانش آموزان دریافت می‌کند و بدین وسیله کتب مورد نیاز برای پیشبرد اهداف خود را تامین می‌کند.
این معلم دغدغه‌مند می‌گوید: خودم هم علاقه زیادی به کتاب دارم و از آنجاییکه بچه‌ها به لحاظ علمی پایه‌ی ضعیفی داشتند و فقر فرهنگی نیز در منطقه حاکم بود، احساس کردم با ترغیب بچه‌ها به خواندن کتاب بتوان تا حد زیادی این مسئله را حل کرد.
البته دغدغه‌مندی آقای باقری فقط منحصر در مسائل فرهنگی منطقه نیست، بلکه او نسبت به مشکلات اقتصادی دانش آموزان مدرسه نیز توجه دارد و با کمک گرفتن از خیرین و بستگان به دستگیری از دانش آموزان نیازمند پرداخته است که کمک‌های معیشتی و تهیه لوازم التحریر برای دانش آموزان بی‌بضاعت بخشی از اقدامات او در این حیطه می‌باشد.
او برای ارائه خدمات بهتر با امام جماعت و کانون فرهنگی محله نیز در ارتباط است و از آنجایی کا امام محله خود از حافظین قرآن است، با کمک او برای دانش آموزان کلاس‌های حفظ قرآن نیز برگزار می‌کند.
این معلم تلاشگر و دلسوز حتی در تابستان‌ها هم مدرسه را تعطیل نمی‌کند، بلکه از امکانات مدرسه جهت برگزاری کلاس‌های قرآنی و علمی برای دانش آموزان بهره می‌گیرد.


فعالیت‌های جدی آقای باقری در زمینه فرهنگی و اجتماعی در دوران کرونا آغاز شده است؛ دورانی که به دلیل تعطیلی مدارس، گوشه نشینی بچه‌ها به دغدغه‌اش تبدیل شده بود؛ در آن برهه با هماهنگی با کانون فرهنگی محله، مشخصات خانواده‌های منطقه و تعداد بچه‌های هر خانواده و سن آنان را به دست آورد و با دسته بندی گروه‌های سنی مختلف به صورت نمایشی و جذاب همراه با اعضای کانون فرهنگی محله که لباس‌های عروسکی بر تن داشتند، با مراجعه به درب منازل خانواده‌ها، این کتب را به بچه‌ها اهدا کردند و از همان کتب، مسابقات خلاصه گویی کتاب متناسب با هر گروه سنی و در قالب صوت برگزار شد و بدین وسیله بچه‌های محل ترغیب به خواندن این کتب با کمک والدین خود شدند و مسابقه پرشوری در سطح محله برگزار شد.