مهرواره در دزفول

مسئول قرارگاه جهادی ایثار از اجرای ایده «جانباز یار» به همت جهادگران دزفولی خبر داد و گفت: جانباز یار نیروی داوطلبی است که همه کارهای یک جانباز را اعم از امور درمانی و پزشکی را برعهده بگیرد.

به گزارش دبیرخانه مهرواره محله همدل، سید عزیز الله پژوهیده مسئول قرارگاه جهادی سفیران ایثار از اهالی شهر دزفول در استان خوزستان و البته جانباز جنگ تحمیلی، است که با وجود گذشت بیش از سه دهه از دفاع مقدس همچنان روحیه جهادی خود را حفظ کرده است.

پژوهیده درباره سابقه فعالیت های قرارگاه سفیرن ایثار می گوید: این قرارگاه متشکل از سه گروه جهادی شهید سید رحیم پژوهیده، عاشقان ثارالله و سفیران ایثار است.

وی ادامه می دهد: بیش از ۳۰۰ خانوار تحت پوشش قرارگاه قرار گرفته اند و به خانوارهای تحت پوشش، خدمات معیشتی، عمرانی، بهداشتی،  پزشکی، آموزشی و اشتغال ارائه می شود. وجه تمایز خدمات این قرارگاه با اکثر گروه های جهادی این است که خدمات به طور مستمر ارائه می شود و خانوارها شناسنامه دار هستند.

ایجاد اشتغال برای خانواده ها یکی دیگر از کارهایی است پژوهیده و دوستانش در قرارگاه سفیران ایثار رقم زده اند؛ برای خانواده هایی که حرفه ای بلد بودند لوازم و مواد اولیه را خریداری کردند و پس از تولید محصولات توسط خانواده ها آنها را به فروش می رسانند.

مسئول قرارگاه جهادی سفیران ایثار در این خصوص می گوید: ما به دنبال این هستیم که به افراد ماهیگیری یاد بدهیم اما در عین حال در برخی موارد برای کسانی که به دنبال کار می گردند با کمک دوستان و آشنایان شغلی دست و پا می کنیم.

این ها که گفته شد تنها بخشی از فعالیت های آقای پژوهیده و همسنگران اوست و در حقیقت کارستان بچه های قرارگاه جهادی سفیران ایثار طرحی است با عنوان جانباز یار که برای اولین بار در کشور به همت این جهادگران در شهر دزفول کلید خورده است و خدمتی نو را به شهیدان زنده این مرز و بوم عرضه می کند.

پژوهیده در رابطه با طرح جانباز یار چنین می گوید: دیدار با خانواده جانبازان و شهدا از کارهایی است که همیشه در برنامه قرارگاه بوده و هست اما هیچگاه این را کافی نمی دانستیم از این رو برآن شدیم تا خدمت نویی به جانبازان عزیز ارائه دهیم به همین منظور با انتشار فراخوان از علاقه مندان برای شرکت در این طرح دعوت شد.

او ادامه می دهد: طرح به این شکل بود که هر یک از افراد داوطلب به عنوان جانبازیار به یکی از جانبازان معرفی می شدند تا هر کار او را اعم از درمانی، پزشکی و هر مشکل دیگری را به عهده بگیرند تا باری از دوش این عزیزان بردارند. کار به گونه ای پیش رفت که تاکنون ۲۰ نفر از جانبازان تحت پوشش قرار گرفته اند و البته این غیر از جانبازانی است که به صورت موردی از قرارگاه خدمات می گیرند و تعداد آن ها به ۵۰ تا ۶۰ نفر می رسد.

تهیه منابع مالی لازم برای فعالیت های قرارگاه سفیران ایثار هم خود داستان جالبی دارد؛ این جانباز جنگ تحمیلی در این خصوص چنین می گوید: یکی از منابعی که در اختیار ما است تا کارهای قرارگاه را پیش ببریم ثلث مال پدری بنده است که شامل یک مرغداری ۳۰ هزارتایی می شد که ایشان به نیت برادر شهیدم وصیت کرده اند تا در این قرارگاه هزینه شود و منبع مالی دومی که در اختیار ما گذاشته شد ثلث مال مادرم بود که ایشان هم وصیت کرد که در کارهای قرارگاه هزینه شود.

وی ادامه می دهد بقیه هزینه ها از جانب خیرین تأمین می شود و البته برخی از خیرین هم خودشان به طور مستقیم وارد کار می شوند. ما پزشکی داریم که به عنوان جانباز یار خدمت رسانی می کند و برخی از خیرین هم به صورت موردی و یا به صورت ماهیانه و منظم به قرارگاه کمک مالی می کنند.