مهرواره در اسفراین

گروه جهادی بسیج اصناف و بازاریان اسفراین به سرپرستی آقای کمایستانی کاری کرده کارستان و در این سه سالی که از تشکیل این گروه می‌گذرد، اقدامات خداپسندانه و قابل توجه بسیاری توسط این گروه که عمده اعضای آن را متخصصین حرفه‌های مختلف تشکیل می‌دهند انجام شده است.
آن‌ها تا کنون به ۶۶ روستای شهرستان رفته و کارهای مختلف اهالی از تعمیرات خانه تا تعمیر کالاهای آنان را انجام داده‌اند.
اعضای فعال این گروه جهادی همچنین حل و فصل اختلافات بیش از ۱۰۰ خانواده‌، ایجاد ۱۷۰۰ شغل خانگی، ایجاد ۱۲۰ صندوق قرض الحسنه در مساجد مختلف جهت اعطای وام به نیازمندان را در کارنامه فعالیت‌های خود دارند.

به گزارش خبرنگار مهرواره محله همدل، عبدالله کمایستانی، متولد سال ۱۳۴۵ و اهل شهرستان اسفراین خراسان شمالی است که مسئولیت گروه جهادی اصناف و بازاریان این شهرستان را عهده دار می‌باشد؛ گروهی با رویکردی جدید که به خدمت رسانی به مناطق محروم و روستاهای شهرستان می‌پردازد.
این گروه جهادی از سال ۱۳۹۸ تشکیل شده است و هر یک از اعضای گروه تخصص‌های مختلفی دارند و به طور کلی حدود ۶۰ تخصص و حرفه مختلف از قبیل آرایشگری، کفاشی، تعمیرات و…. در تشکلشان وجود دارد.
گروه جهادی اصناف و بازاریان ماهانه دو بار به روستاهای همجوار اسفراین می‌روند و به کارهای مردم در زمینه‌های مختلفی همچون تعمیرات، جوشکاری، نجاری، عمرانی و… می‌پردازند و علاوه براین از خانواده‌های شهدای آن منطقه نیز دیدار می‌کنند.
آقای کمایستانی شور و نشاطی که بواسطه انجام اینکار میان اهالی ایجاد می‌شود را وصف ناشدنی خواند و گفت: بارها حتی گروه ما به روستاهای اهل تسنن رفته‌ و برای تقویت وحدت بین شیعه و سنی خدماتی با توجه به نیازشان مانند تعمیر وسایل برقی، دوختن چادرهای نماز، تعمیر کفش، آرایشگری و… ارائه داده‌ایم.
این کاروان جهادی تاکنون به ۶۶ روستای اسفراین رفته و این خدمات را ارائه داده‌اند و فقط کارشان را محدود به روستاها نکرده‌اند، بلکه اعضای این گروه گاهی در بین هفته و در شب‌ها که از کسب و کار خود فارغ می‌شوند به تعمیر منازل نیازمندان شهر و تعمیر اقلام آنان مثل آبگرمکن، جاروبرقی و…..‌ می‌پردازند و اینها کارهایی هستند که در وقت‌های اضافه و فوق العاده خود انجام می‌دهند.


حل و فصل اختلافات بیش از ۱۰۰ خانواده‌

اعضای این گروه جهادی علاوه بر کارهای مذکور به میانجی‌گری و حل اختلافات بین افراد نیز می‌پردازند، آقای کمایستانی در این خصوص می‌گوید: خانواده‌هایی بودند که با وجود فرزند تصمیم به جدایی از یکدیگر داشتند، اما با تلاش اعضای گروه، مشکلات خانواده حل و فصل و از طلاق آنان جلوگیری شد، این خانواده‌ها اگر مشکلشان به ‌دلیل شغل باشد برای آنان کاری دست و پا می‌کنیم و اگر ناتوان از پرداخت اجاره‌بهای منازلشان باشند، اجاره منزل آن‌ها را پرداخت می‌کنیم و تا مدت‌ها بعد از حل مشکلشان به آن‌ها سرکشی می‌کنیم و به بهانه شب نشینی به منازلشان می‌رویم تا خیالمان راحت شود که دیگر مشکلی ندارند و اگر همچنان مشکلی وجود داشته باشد کمک می‌کنیم مشکل را برطرف کنند.
آن‌ها تاکنون در مشکلات حدود ۱۰۰ خانوار پادرمیانی کرده‌اند و به طرق مختلف این مشکلات را برطرف نموده‌اند.


ایجاد ۱۷۰۰ شغل خانگی

اعضای گروه جهادی اصناف و بازاریان اسفراین همچنین به شناسایی مشاغل خانگی و آموزش این مشاغل به صورت رایگان در محلات و مساجد مختلف و حتی روستاها می‌پردازند تا راه و روش ایجاد مشاغل خانگی با کمترین میزان هزینه را به افراد جویای کار بیاموزند و بعد از ارائه آموزش و تولید محصول، برای به فروش رساندن محصولات نیز آنان را یاری می‌کنند؛ آن‌ها با اینکار تاکنون ۱۷۰۰ شغل مختلف برای مردم ایجاد کرده‌اند.
در پی اقدامات خداپسندانه آقای کمایستانی و اعضای این گروه جهادی، برای خانواده‌هایی که برای ایجاد شغل به چرخ خیاطی نیاز داشتند نیز با کمک خیرین به صورت یکجا چرخ‌هایی خریداری شد و در اختیار این افراد قرار گرفت که به صورت ماهانه و به میزان توانایی خود قسط آن را به خیرین می‌پردازند.

آزادسازی زندانیان و حمایت از خانواده‌های آنان

یکی دیگر از کارهای ارزشمند این افراد، آزادسازی زندانیان و حمایت از خانواده‌های آن‌ها می‌باشد؛ در این راستا و جهت ایجاد اشتغال برای چنین افرادی نیز زمین‌های افراد خیر و یا افراد ناتوان از کار را شناسایی می‌کنند و با هماهنگی با آنان این زمین‌ها را در اختیار خانواده زندانیان قرار می‌دهند تا با کاشت محصول و بهره‌برداری از آن بتوانند درآمدی را کسب کنند.

ایجاد ۱۲۰ صندوق قرض الحسنه در مساجد مختلف

آقای کمایستانی همچنین در راستای حل مشکلات نیازمندان، طرحی را مطرح کرده است که حاصل آن راه اندازی صندوق قرض الحسنه در مساجد محلات مختلف، جهت اعطای وام به نیازمندان است که تاکنون با حضور در ۱۲۰ مسجد این صندوق را راه اندازی کرده‌اند که اغلب این صندوق‌ها در روستاها قرار دارند.
آن‌ها برای ترغیب افراد به راه اندازی صندوق قرض الحسنه در سطح شهر و روستاها امتیازهایی را برای افراد در نظر گرفته‌اند، مثلا اینکه اگر چنین فردی خودش تقاضای وام داشته باشد با همکاری این گروه از اداره صمت، بسیج سازندگی یا خیرین برای آن‌ها تسهیلاتی جهت اشتغالزایی دریافت می‌شود که بواسطه این طرح شغل‌های خوبی هم ایجاد شده و حتی با امضای قرارداد با فروشگاه‌های بزرگ، بعد از تولید برای فروش محصولات نیز به این کارآفرینان کمک می‌شود.
این مرد پرتلاش می‌گوید: در صدد هستیم برای افراد تولید کننده محصولات، فروشگاهی اختصاصی در سطح شهر برپا کنیم که محصولات را مستقیم و با قیمت پایین‌تر از بازار به مردم عرضه کنند که در واقع اینکار یک تیر و دو نشان است که هم محصولات آنان به فروش می‌رسد و هم کالای ارزان و سالم در اختیار مردم قرار می‌گیرد.